Interim-management Professionals

Sleutelposities in uw organisatie wilt u eigenlijk niet uitbesteden. Maar soms vraagt de situatie daarom. Op zo’n moment wilt u zeker weten dat uw organisatie er daarna beter voorstaat én dat u zelf het stokje over kunt nemen. Dan bent u bij de Galan Groep en Driessen Professionals aan het juiste adres.

De Galan Groep is een interim-management en adviesbureau met bijna 40 jaar ervaring in ondersteuning bij besturings-, transitie en strategische bezettingsvraagstukken voor het publieke domein. Met name in de overheid, het onderwijs, maatschappelijke organisaties en woningcorporaties.

Het tijdelijk versterken van een organisatie door de inzet van een strategisch interim-manager brengt versnelling in uw ambities, creëert doorbraken in vastgelopen processen en brengt energie en vertrouwen in teams en organisaties. Deze sterke persoonlijkheden staan er voor hun mensen en krijgen organisaties, teams, programma’s en projecten in beweging. Functies waarin we regelmatig voorzien zijn

Voorbeelden van functies voor eindverantwoordelijke managementposities zijn gemeentesecretaris, voorzitter en lid CvB, rector, algemeen directeur, directeur GR

Voorbeelden van functies voor functionele directieposities zijn directeur bedrijfsvoering, directeur HRM of directeur financiën. 

Denk aan hoofden van lijn- en stafafdelingen.

Zij zijn verantwoordelijk voor de definitie en realisatie van cruciale projecten en programma’s veelal gericht op verbetering dienstverlening zowel in primaire processen als ondersteuning (inschaling vanaf schaal 13). 

Kwaliteit en discretie

De Galan Groep is vanaf de oprichting georganiseerd als netwerk van professionals dat zich heeft toegelegd op organisatietransformatie. Toegang tot en samenwerking met (leden uit) dit netwerk kenmerkt zich op een aantal aspecten:

  • Persoonlijke intake, matching en opdrachtbegeleiding door partners die diepgaand thuis zijn in uw domein;
  • Diepgaande verkenning van probleem en benodigd profiel;
  • Introductie van interim-managers die persoonlijk bekend en gescreend zijn op behaalde resultaten en competenties;
  • Marktconforme condities en voorwaarden met daarbij diepgaande kennis van wet- en regelgeving (bijvoorbeeld Wet Normering Topinkomens);
  • Resultaatgerichte contractering en procesbegeleiding.
  • Zorgvuldige procedures voor de selectie en introductie van strategisch interim-managers. Vanzelfsprekend met in achtneming van volledige discretie.

Ons streven naar hoogwaardige dienstverlening weerspiegelt zich in onze ISO gecertificeerde werkwijze en in ons lidmaatschap van de RIM – de Raad voor Interim Management. Op basis van onze onderscheidende dienstverlening zijn we door de Rijksoverheid geselecteerd als één van de vijf aanbieders voor strategisch interim-management voor alle ministeries en de uitvoeringsorganisaties die hieraan zijn gekoppeld.