Data Professionals

Data is overal. Ook in de publieke sector. De data specialisten van Driessen Professionals en Digital Power helpen om betere beslissingen te maken op basis van data.

Orde in data

Data helpt de publieke sector om budgetten op de juiste manier te besteden, personeelsplanning vorm te geven of burgers beter te bedienen. Data specialisten scheppen orde in de ‘information overload’ die soms ontstaat. De data specialisten van Driessen Professionals en Digital Power zijn gespecialiseerd in Data Analytics, Customer Experience, Digital Marketing en Data Science. Samen gaan we aan de slag met data verzamelen, structureren, interpreteren én transformeren naar effectieve acties. Privacy staat daarbij altijd voorop.

Toegang tot 40 specialisten

Hoewel onze data specialisten veel op locatie bij opdrachtgevers werken, zijn ze onderdeel van een hecht team. Onze interim data professionals delen hun kennis en ervaring niet alleen met hun opdrachtgevers, maar ook met elkaar. Komt de data specialist bij u voor een uitdaging te staan die nieuw is? Dan kan deze altijd terugvallen op het hele team. Zo heeft u via één data professional toegang tot de kennis 40 specialisten.

Onze Data Scientists maken grote hoeveelheden data bruikbaar en begrijpelijk. Ze vertalen praktische vraagstukken naar schaalbare modellen die ook in de toekomst blijven werken. Ze nemen bestaande datastromen onder de loep en selecteren de juiste methodieken om de antwoorden te vinden die u zoekt.

Burgers, ouders, leerlingen, patiënten of klanten zoeken steeds vaker hun informatie online. Onze Data Analisten verzamelen en analyseren data uit verschillende bronnen. Denk hierbij aan databases met onderzoeksresultaten, uw website en data met betrekking tot contactmomenten met uw klant contact centrum. Ze visualiseren al deze data in begrijpelijke dashboards en rapportages. Op basis hiervan geven ze praktisch toepasbaar advies. Is de basis hiervoor al gelegd? Dan brengen ze de huidige data processen in kaart en verbeterpunten in kaart.

Websites en werkenbij-sites worden voor organisaties in de publieke sector steeds belangrijker. Een website is voor burgers, ouders, leerlingen, patiënten of klanten namelijk een belangrijke van informatie. Web Analisten analyseren het bezoekersgedrag en maken dit inzichtelijk door middel van dashboards. Onze Web Analisten vertalen web analyses naar duidelijke rapportages en bruikbare adviezen. Zo weet u hoe uw website presteert en hoe u informatievoorziening kunt verbeteren of nieuwe medewerkers aanspreekt.

Wilt u uw dienstverlening verbeteren? Onze User Experience Analisten brengen alle off- en online contactmomenten met uw stakeholders in kaart. Ze helpen bij het segmenteren van doelgroepen en het formuleren van de juiste benadering per segment. Een User Experience Analist gebruikt data om een goede klantbeleving te creëren.

Doelgroepen online bereiken, verbeteren van de website, inzetten en beheren van sociale media, e-mail campagnes, sollicitaties voor vacatures of een online strategie. Een digital of online marketeer gaat er samen met u mee aan slag. Ze slaan hierbij de brug tussen uw offline en online kanalen. Zo benut uw organisatie pas écht de mogelijkheden van online marketing.

Case employee experience en PostNL

Bent u benieuwd naar hoe de specialisten bij Digital Power te werk gaan? Bekijk onderstaand video hoe op basis van data analyse bij PostNL de druk op het callcenter verminderd door veelvoorkomende vragen online af te handelen. Of lees hier over hoe Digital Power met de afdeling HRM aan de slag gaat met de employee experience.